Підрив пам'ятника полякам на Львівщині - це провокація Росії, - Правий сектор

У Правому секторі назвали російською провокацією підрив пам'ятника вбитим нацистами полякам у Львівській області

Відповідну заяву опублікував у Facebook речник Правого сектору Артем Скоропадський.

"Дуже схоже на провокацію спецслужб РФ. Залишили напис "SS", а Правий сектор виступає, як проти комуністичної, так і проти нацистської ідеології. На сторінці в YouTube, з якої всі дізналися про вибух, крім логотипу Правого сектору викладений герб ОУН(М) на синьому тлі, який Правий сектор ніколи не використовував. Крім того, в назві відео допущена помилка - в українській мові немає слова "зніщен", - заявив Скоропадський.

Водночас, речник Правого сектору не відкидає, що пам'ятник могли підірвати українські провокатори, контрольовані Кремлем, та наголосив, що його організація в жодному разі не підривала б хрест, у вигляді якого було зроблено монумент.

"Немає конфлікту між українською нацією та польською нацією, є провокатори з обох сторін, яких використовує РФ, граючи на протиріччях в наших давніх відносинах. Польський монумент був виконаний у вигляді християнського хреста, а уявити, щоб Правий сектор підривав хрести, може тільки хворий розум російських провокаторів і пропагандистів", - підсумував Скоропадський.