Суд визнав незаконним арешт "Гулівера"

Апеляційний суд Києва визнав незаконним накладення арешту на ТРЦ Gulliver

Про це повідомляє liga.net з посиланням на прес-службу МФК Gulliver.

Відзначається, що 27 грудня 2016 Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу ТОВ ТРИ О (МФК Gulliver) на визначення слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва про накладення арешту на МФК Gulliver. Повний текст постанови апеляційного суду ТОВ ТРІ О отримало 5 січня 2017 року.

У своїй ухвалі апеляційний суд зазначає, що, перевіривши доводи клопотання прокурора з приводу наявності підстав для накладення арешту на МФК Gulliver і дослідивши додані до нього матеріали, апеляційний суд вважає висновки Шевченківського районного суду безпідставними.

Як зазначено в ухвалі, прокурором і слідчим не надано жодних доказів на підтвердження того, що діяльність ТОВ ТРІ О (ТРЦ Gulliver) пов'язана з ВАТ "Банк Михайлівський" або ТОВ Екосіпан. Дані, які вказували б на незаконність таких відносин, в матеріалах справи відсутні, і прокурором в судовому засіданні не були надані.

Також відсутні будь-які аргументи та докази того, що комплекс Gulliver, на який було накладено арешт, міг би бути використаний як речовий доказ у справі про розкрадання коштів "Банку Михайлівського". Тобто, крім припущення прокурора і викладу фактичних обставин справи щодо "Банку Михайлівський", клопотання прокурора не містило жодних доводів або доказів в обгрунтування його позиції. Що саме послужило підставою вважати комплекс речовим доказом, як і підстав для підозри в незаконності придбання комплексу у власність прокурор не вказав.