Україна заборонила показ російського серіалу, де знялася Фреймут

Держкіно відмовило у державній реєстрації та видачі посвідчення на право розповсюдження і демонстрування російського серіалу "Готель"

Творцями зазначеного серіалу виступили російські режисери Антон Федотов та Антон Маслов, повідомляє прес-центр Державного агентства з питань кіно. 

У відомстві зазначають, що таке рішення було ухвалене відповідно до пункту 10 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів та на підставі статті 15-1 Закону України "Про кінематографію".

"Статтею регламентовано, що заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на фільми, вироблені та/або вперше оприлюднені(демонстровані) після 1 січня 2014 року", - пояснили у відомстві.

Зазначений серіал є спін-оффом серіалу "Кухня", більшість акторів якого також зіграли головні ролі й у "Готелі". Одну з ролей у серіалі виконала телеведуча Ольга Фреймут.