У Росії хочуть заборонити іноземні цирки

Громадська рада при Міністерстві культури Росії запропонував розглянути можливість законодавчого обмеження діяльності іноземних цирків

Пр оце повідомляють російські ЗМІ.

Як заявив голова ради, виконавчий директор Всеросійського хорового товариства Павло Пожигайло, ці пропозиції обговорювалися на засіданні ради в грудні, а до кінця січня представники Мінкультури повинні їх вивчити.

"Чому ми захищаємо огірки і помідори, а культуру не захищає? Нам дуже важливо зберегти свою циркову школу - вона у нас унікальна. Але конкурувати з Cirque du Soleil нереально через їхні величезні бюджети", - каже Пожигайло.

За його словами, необхідно провести моніторинг і оцінку тих сфер культури, яким потрібен захист за аналогією із захистом сільськогосподарського ринку в результаті введених проти Росії санкцій. Зокрема, один з можливих заходів - обмеження кількості виступів протягом року або обмеження участі іноземних артистів.

Крім того, можуть бути розроблені мінімальні вимоги до циркової програми або введений спеціальний збір з працюючих в Росії під іноземним брендом цирків.

Як каже Пожигайло, російський цирк високопрофесійний і об'єктивно є більш дорогим.