Відкриття телевежі на Чонгарі планується на кінець січня

Будівництво телерадіовежі на Чонгарі йде за планом, тестове мовлення заплановано на кінець січня

Про це розповів член Нацради Сергій Костинський, передає "Крим.Реалії".

Висота телерадіовежі на Чонгарі, яка забезпечить мовлення на територію Херсонської області та Криму, становить на сьогодні 96 метрів. 11 січня робітники планували підняти висоту до 106 метрів, однак погодні умови несприятливі для будівництва. Водночас тестове мовлення чотирьох українських радіостанцій на територію Криму планується вже в поточному місяці.

"Відкриття цієї РТПС (радіотелевізійна передавальна станція) планується на кінець січня. З цього періоду почнеться трансляція станцій, які отримали ліцензії. Кожна радіостанція має право готуватися до запуску мовлення протягом року. Я думаю, що можуть бути і затримки, але тестове мовлення всіх радіостанцій у кінці місяця має відбутися", - розповів Костинський.

2 грудня 2016 року в Чонгарі заклали перший блок телерадіовежі, яка забезпечить мовлення на територію Херсонської області та Крим. Заланована висота вежі - 150 метрів. Завдяки їй чотири українські радіостанції почнуть цілодобове мовлення в Херсонській області та Криму. Мовлення в FM-діапазоні охопить Джанкойський і Красноперекопський райони, частково - Сімферопольський район.