Южаніна відповіла Остріковій: Податкова міліція діє в рамках закону

"Помилково ліквідована" Податкова міліція, як і раніше, діє в рамках українського законодавства, народні депутати займаються вирішенням юридичної колізії

Про це в ефірі Еспресо.TV заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Вона сказала, що в пості народного депутата Острікової вказана неповна інформація.

"Те, що говорить Острікова у своєму пості, це виключно юридичний аналіз однієї статті без розширеного аналізу іншого посилання. Нам треба зараз врегулювати норми так, щоб не наробити шкоди для реалізації функцій державного управління. Ми зараз виясняємо з юристами, чи є доля правди в тому, що говорить моя колега", - заявила Южаніна.

Вона уточнила, що "податкова міліція діє в рамках закону".

"Яке рішення буде прийматися далі урядом і депутатами, не знаю. Щодо того, що в пості написала моя колега (Острікова, - ред.), що ймовірність прийняття нового закону про можливість запровадження нового органу (замість податкової міліції, - ред.) близька до нуля, не відповідає дійності. Насправді, ми працюємо над законом щодо нового органу і він також буде прийнятий, - заявила Южаніна.

Вона уточнила, що "те, що допущена така помилка в законі чи пункті" - це наслідок "людського фактору".

Южаніна не розуміє колегу Острікову, яка за її словами "написала пост, що викликав резонанс у суспільстві".

"Тим більше, що вона знає ситуацію в середині і знає, що ця норма може існувати у такому вигляді, як вона є", - заявила Южаніна.