У Полтаві луганський шахрай "розвів" 81-річну бабусю на 80 тис. грн

У Полтаві затримали шахрая, який виманив у 81-річної бабусі 80 тис. грн

Про це повідомляють у Нацполіції.

Зловмисником виявився 48-річний житель Луганської області, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності і загалом відсидів за гратами понад 25 років.

Затримали шахрая під час його наступної "справи". Чоловік, голосом, схожим на голос племінника іншої 60–річної полтавки, повідомив їй, що збив автомобілем дівчинку і йому терміново потрібні гроші, щоб уникнути за це кримінальної відповідальності. Жінка погодилась віддати всі заощадження, які були в квартирі. По гроші повинен був прийти знайомий племінника.

Щоб забрати 3 тис. євро, до будинку прийшов невідомий чоловік. Під час спілкування з ним, полтавці зрозуміли, що він не є знайомим племінника, яким представився. Спочатку вони зателефонували самому племіннику, який, як виявилось, нічого не знав про дану ситуацію, а потім викликали поліцію.

Шахрай стверджує, що ні до бабусі, ні до сімейної пари особисто він не телефонував і їх не обманював, а лише на прохання свого товариша забирав у них гроші.

Відносно чоловіка розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб і завдало значної шкоди потерпілому). Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі.

Працівниками відділення поліції № 1 міста Полтава проводяться слідчо-оперативні заходи по встановленню місця перебування товариша затриманого, який дзвонив полтавцям.