Уряд вже не береться робити прогнози щодо безвізу, - Климпуш-Цинцадзе

Кабінет міністрів наразі не говорить про якісь конкретні дати надання Україні безвізового режиму, адже ця подія переносилася вже занадто багато разів

Про це в інтерв'ю заявила віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє урядовий портал.

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно того, чому вона так обережно говорить про запровадження безвізового режиму, міністр зазначила, що велика кількість високопосадовців вже багато разів помилялися, називаючи дати щодо безвізу.

Таким чином, за словами Климпуш-Цинцадзе, навіть Президент Європейської комісії Жан Клод Юнкер, під час саміту Україна – ЄС в кінці листопада сказав, що, з його точки зору, це рішення буде ухвалено до кінця року. Попри це, минулого року держава так і не отримала безвіовий режим.

"Після того він (Юнкер, - ред) кілька тижнів тому теж заявив про те, що це питання тижнів. Ну от чекаємо, коли ж ці тижні минуть. Тому вже не беремося прогнозувати, через те, що також мусимо розуміти, що є якась кількість речей, які, на жаль, не є в нашому управлінні", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.