Єврейська громада обурена посиланням Трампа на Третій Рейх

Єврейські організації засудили Дональда Трампа за порівняння дій сьогоднішніх американських спецслужб із діями нацистської Німеччини

Про це пише Independent.

Ряд організацій та просвітницьких груп щодо історії Голокосту назвали порівняння обраного президента Трампа на Третій рейх "недоречними", і зажадали вибачень від нього.

Під час своєї першої прес-конференції в ролі президента, республіканець відхилив можливий витік компромату на нього, кажучи: "Це те, що нацистська Німеччина могла зробити, але не зробила, я думаю, що це ганьба, що інформація, яка є помилковою, є підробкою, яка не відповідає дійсності, була представлена громадськості".

Виконавчий директор "Центру Анни Франк" Стівен Гольдштейн назвав слова Трампа "мерзенною образою людей, які пережили Голокост по всьому світу".

Він сказав, що "обраний президент паплюжить нашу націю і її відданість свободі напередодні своєї інавгурації".

"Він повинен відмовитися від своїх твітів і вибачитися перед тими, хто вижив і перед всією нашою нацією", - заявив Гольдштейн.

Глава Антидефамаційної ліги Джонатан Грінблатт також зажадав вибачень.

"Ніхто не повинен безцеремонно проводити аналогії з нацистською Німеччиною, особливо наступний лідер вільного світу", - написав він.

Американський єврейський центр написав у Twitter: "Ми шкодуємо через посилання Дональда Трампа на нацистську Німеччину в контексті засобів масової інформації - невідповідне порівняння, що применшує жахи того часу".