Гройсман обіцяє карати працедавців, які не платитимуть "мінімалки"

Уряд має намір карати тих роботодавців, які не будуть платити робітникам принаймні мінімальну зарплату 3200 гривень

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє урядовий портал.

Він зазначив, що для уряду дуже важливо, щоб ініціатива щодо підвищення мінімальної зарплати виконувалась, адже це стосується чотирьох мільйонів українців.

Тим часом, за його словами, роботодавці, які не забезпечать виплату працівникам заробітних плат на рівні не менше 3200 грн, будуть покарані, втім чесному, відкритому і публічному бізнесу - нема чого боятися.

"Ті, хто нехтує правами людей, вони будуть покарані, це очевидно. Але ті, хто платить заробітну плату, робить це чесно, ми будемо завжди їх підтримувати, будемо все робити належне для того, щоб створювати для них нормальний клімат для розвитку", - наголосив Гройсман.

Очільник Кабінету міністрів також додав, що чиновники, які використовуватимуть інструмент контролю за виконанням рішень про виплату мінімальної заробітної плати як додатковий інструмент тиску на бізнес, будуть звільнені.

"Якщо хтось буде тиснути на чесний бізнес, використовуючи цей інструмент, я буду звільняти їх з роботи. Це вертикаль Уряду, і абсолютно спокійно Міністерство соціальної політики буде приймати рішення, необхідні для того, щоб звільнити таких недолугих чиновників", - підсумував Гройсман.