ФОПів використовують у схемах суборенди МАФів, - нардеп

Через суборенду у власності МАФів в першу чергу страждають не власники мережі незаконних конструкцій, а їх орендарі-ФОПи, на які ці МАФи записані

Про це заявив в ефірі Еспресо.TV радник мера Києва, нардеп Дмитро Білоцерковець.

Він каже, що будь-який власник МАФу мав "по хорошому" прибрати свою конструкцію самостійно, проте він не робить цього і не повідомляє орендатора (ФОПа, - ред.) про те, що МАФ є незаконним.

"Найчастіше відбувається так: мережевик бере 10 ФОПів, на них оформляє 100 конструкцій. Як довести зв'язок цього мережевика з цими ФОПами? Юридично, я це не можу зробити. Поліція може цим займатися, але це потрібно прослуховувати, що гроші носять саме цій людині (мережевику, - ред.). Ви маєте розуміти, що вони (мережевики, - ред.) - колишні силовики, які мають вплив на низах", - заявив Білоцерковець.

Він каже, що це одна з найбільших проблем, що довести прямий взаємозв'язок між мережевиком і прямим власником - ФОПом важко.

"Але коли відбуваються засідання комісій по МАФам, по проведенню конкурсів і так далі, завжди видно одних і тих самих людей. Одні і ті ж люди приходять і за різні ФОПи несуть відповідальність", - заявив Білоцерковець. 

Нардеп вважає, що виходом з цієї ситуації є заборона суборенди у пересувній торгівлі.