НАЗК підняло розмір прожиткового мінімуму для заповнення декларацій

Національне агентство з питань запобігання корупції акцентує увагу, що Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" внесені зміни до інформації, що зазначається в декларації

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Згідно внесеним змінам до ст. 46 закону України "Про запобігання корупції" з 1 січня 2017 при зазначенні відомостей про цінне рухоме майно, отримані (нараховані) доходи у вигляді подарунків, наявні грошові активи, фінансові зобов'язання, витрати і угоди встановлений законом поріг декларування визначається у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня звітного року, який на 1 січня 2017 становить 1600 грн.

Такі зміни стосуються подання декларацій за 2017 рік. При цьому слід зазначити, що при заповненні декларацій за 2016 року застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 1 січня 2016 року, який складає 1378 гривень.

Також з 1 січня декларанти повинні повідомляти НАЗК про істотні зміни у своєму в майновому стані, якщо отриманий ними дохід, придбане майно перевищують суму в розмірі 50 прожиткових мінімумів, який станом на 01 січня 2017 становить 80 тис. гривень, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.