У Дніпрі протестують проти Філатова через "незаконне знесення білбордів"

Біля Дніпропетровської облдержадміністрації близько 300 людей протестують проти міського голови Бориса Філатова

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що спікерами мітингу виступили депутати міськради, які очолюють опозиційні фракції "Громадська сила" й "Опозиційний блок", Загід Краснов і Наталія Начарян.

Мітингарі у руках тримають плакати з написами "Борю, давай у відставку!". Учасники акції передали звернення до голови Дніпропетровської облдержадміністрації з вимогами відреагувати на "незаконне знесення білбордів" у місті.

За даними Дніпровської мерії, зараз у Дніпрі розпочалася перша хвиля демонтажу незаконних рекламних конструкцій.

Як поінформували, в міськраді, вулиці міста очистили від двох десятків споруд, які загрожували життю і здоров’ю жителів. У міській раді посилаються на рішення Індустріального районного суду Дніпра, яке набуло чинності в грудні 2016 року і, за яким, у місті підлягає знесенню понад 200 аварійних білбордів.

Наразі вже зафіксовано більше ніж 10 інцидентів, коли молодики спортивної зовнішності заважали демонтажу, нападали на комунальників, пошкоджували техніку. За його словами, сума збитків, завданих невідомими, вже оцінюється в сотні тисяч гривень.

Напередодні мер Дніпра Борис Філатов звернувся до генпрокурора і міністра внутрішніх справ України з вимогою розібратися зі свавіллям тітушок у Дніпрі. Він закликав Юрія Луценка й Арсена Авакова "не залишати поза увагою ситуацію, що склалася в місті протягом кількох останніх днів".