У WhatsApp знайшли "діру", яка дозволяє перехоплювати повідомлення

У WhatsApp виявили вразливість, яка дозволяє зловмисникам або співробітникам спецслужб перехопити зашифровані повідомлення

Про це повідомляє The Guardian.

"Діру" в додатку знайшов вчений з Каліфорнійського університету Тобиас Болтер. Уперше фахівець звернувся до Facebook (володіє WhatsApp) в квітні 2016 року і описав суть знайденої вразливості. Керівництво мережі відмітило, що в курсі подібної проблеми, але найближчим часом не планує усувати її.

Болтер стверджує, що небезпечна вразливість досі не закрита.

У квітні 2016 року WhatsApp впровадив наскрізне шифрування повідомлень (end-to-end), яке забезпечує доступ до змісту листування тільки учасникам діалогу. Месенджер не раз підкреслював, що навіть працівники компанії не в змозі дізнатися, про що пишуть користувачі.

Проте, вчений виявив, що користувачі не отримують повідомлення у разі зміни ключа шифрування. У налаштуваннях месенджера можна включити повідомлення про генерацію нового ключа, але користувачі отримають сповіщення тільки після відправки повідомлення.

При зміні ключа недоставлені повідомлення перешифровуються і відправляються повторно. Теоретично подібні дії відкривають можливість для перехоплення і розшифровки повідомлення.