Рева зізнався, скільки грошей треба на пенсії жителям Донбасу

Щороку державі необхідно витрачати 30 млрд гривень для виплати пенсій жителям окупованого Донбасу

Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"Якщо у нас сьогодні на території, яку тимчасово окупували, проживає близько 1 млн 200 тис. пенсіонерів, якщо в середньому по Україні сьогодні пенсія 1700 грн, на Донбасі вона була більшою, десь близько 2000 грн, це близько 30 млрд грн на рік тільки на пенсійне забезпечення", - наголосив він.

Він також прокоментував заяву очільника Донецької ОДА Павла Жебрівського стосовно того, що Росія витрачає $3 мільярда на рік, щоб утримувати окуповані території Донбасу. На думку міністра, розмови про утримання Донбасу Росією почалися тому, що на окупованих територіях відбувається економічна катастрофа.

"Донбас ніхто не утримував - ні Україна, ні Росія. Донбас був економічно самодостатнім регіоном, більш того, регіоном-донором. І от коли ми сьогодні чуємо цифри 3 млрд, можливо, інші, це говорить тільки про одне - про економічну катастрофу, яка сьогодні панує на окупованих територіях", - пояснив Рева.

Він додав, що ці $3 мільярда з російської сторони використовуються не задля допомоги жителям сходу, а щоб підтримувати військову окупацію.

"А яка сума? Можливо, і 3 млрд дол. Важливо розуміти, що ці кошти йдуть не на людей, які живуть на тих територіях, а на військову окупацію. Тобто на підтримку військової інфраструктури окупаційних військ, в які входять як колабораціоністи з нашого боку, так і найманці, які туди прибувають. Що стосується пересічних людей, то я дуже сумніваюся, що ці кошти доходять до них", - підсумував Рева.