На Донеччині впіймали шпигунок "ДНР"

Агентурну мережу терористів, що діяла у Красногорівці Мар’їнського району Донецької області, ліквідувала Служба безпеки України

Про це повідомляють в СБУ.

За завданням свого куратора з "ДНР" зловмисники збирали інформацію про склад, озброєння та пересування українських підрозділів у районі проведення АТО. Дані зловмисники передавали за допомогою мобільного зв’язку або через інтернет, використовуючи заходи конспірації. Зібрані відомості використовувались терористами для диверсій та обстрілів позицій ЗСУ.

Куратором агентурної мережі є помічник начальника розвідки бандформування "5-та окрема мотострілкова бригада "ДНР", 38-річний громадянин Росії – Ярослав Ефендієв з позивним "Ефенді".

Співробітники СБУ затримали 3 спільників терористів за місцями їхнього проживання. Під час обшуків помешкань правоохоронці вилучили телефонні термінали та картки, за допомогою яких передавали інформацію бойовикам, а також комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.