Нардеп пояснив, чому по "зраді" в ефірі СТБ не відкриють кримінальної справи

Правоохоронні структури побоюються відкривати кримінальні провадження щодо порушень закону в телевізійній продукції через можливі звинувачення в тиску на свободу слова

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив екс-заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення народний депутат Григорій Шверк.

"Щодо кримінальної відповідальності - це питання до відповідних органів. Але державні органи, що відповідають за кримінальні провадження, нечасто застосовують свої можливості, коли мова йде про телерадіоорганізації, бо побоюються сперечатися щодо свободи слова. Вони вважають, що повинна діяти Нацрада", - пояснив нардеп.

Шверк додав, що Національна рада з питань телерадіомовлення не має повноважень здійснювати покарання відносно окремих особистостей.

"А у Нацради є можливість покарати лише телерадіоорганізацію. Нікого особисто Нацрада покарати не може". Тому вже багато років у цьому питанні відбувається такий "футбол". Я вважаю, що Нацрада має діяти в законний спосіб і карати телерадіоорганізацію, а щодо людей, то таке рішення має приймати керівник або власник каналу", - підсумував нардеп.