Оголошено прізвища кандидатів у президенти Європарламенту

Чинний президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив список кандидатів на цю посаду

Про це повідомляє УНІАН.

Вибори відбуватимуться 17 січня. Головними кандидатами в президенти ЄП стали депутати від Італії Антоніо Таяні від Європейських народників, який наразі є віце-президентом ЄП, та лідер Соціалістів Джанні Піттелла. 

На посаду також висунуті віце-президент від Європейських консерваторів та реформістів Хельга Стейвенс, лідер групи Альянсу лібералів та демократів Гі Вергофстадт, італійський депутат від групи Європейських об'єднаних лівих/Північних зелених лівих Елеонора Форенца, депутат з Великої Британії від груп Зелених Джін Ламберт та депутат з Румунії від групи "Європа для націй" Лоренцо Ребега. 

У разі, якщо хтось з кандидатів отримає найбільшу кількість голосів, його буде обрано президентом ЄП вже у першому турі. Відразу після обрання нового президента Шульц передасть свої повноваження. Далі будуть обрані 14 віце-президентів, на посади яких наразі не висунуто жодної кандидатури.

Президент Європейського парламенту обирається на два з половиною роки – половину терміну роботи парламенту. Чинний парламент був обраний 22-25 травня 2014 року та налічує 751 депутата від 28 країн-членів ЄС.