Партія Мураєва зігнала 2 тисячі "мітингарів" протестувати проти МОЗ, - експерт

Партія "За життя" народного депутата Євгена Мураєва організовує біля будівлі Міністерства охорони здоров'я акцію протесту

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Керівник проекту "Публічні фінанси" неурядової організації "Центр UA" Андрій Андрушків.

Він зазначив, що сьогодні бачив у Маріїнському парку близько 2 тисяч людей з прапорами партії "За життя". Вони йшли під будівлю МОЗ "на захист народного кардіохірурга Тодурова", про що свідчать заяви партії на її офіційному сайті.

"Все як має бути: смотрящі з зошитами, списки, пакавани прапорів, класика антимайдану трирічної давності. Реформа системи контролю за використанням публічних фінансів дозволила б викидати таких Тодурових на смітник історії разом з результатами закупівель, в яких брав участь кардіохірург, але відсутність гармонізованої системи, яка б забезпечувала покарання за неефективне використання коштів, наразі залишає шанс і для Тодурова, і для Рабіновича, і для Мураєва", - наголосив Андрушків.

  • Зазначимо, що перший день нового року розпочався непорозумінням між МОЗ та Інститутом серця щодо розподілу бюджетних коштів. Директор Інституту серця Борис Тодуров написав на офіційній сторінці, що МОЗ не закупило швидкопомічні витратні матеріали на суму в 364 мільйони гривень за програмою по серцево-судинних захворюваннях (ССЗ), що могло б врятувати десятки тисяч життів.