Проти Росії буде подано позов у Гаагу, - Порошенко

Президент Петро Порошенко доручив МЗС передати позов до міжнародного суду ООН у Гаазі щодо порушення Росією Конвенції щодо протидії фінансування тероризму та Конвенції щодо ліквідації усіх форм расової дискримінації

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Три роки Росія брутально порушує міжнародне право, незаконно анексувала Крим, незаконно окупувала Схід нашої країни на території Донецької та Луганської областей, реалізує політику знищення і дискримінації в Криму", - заявив Порошенко.

Він закликав не забувати про численні злочини, скоєні терористами проти мирного населення в Маріуполі і Волновасі, Краматорську та збитий бойовиками літак рейсу МН-17.

Глава держави висловив впевненість в тому, що Україна весь цей час з початку агресії Росії діяла виключно у форматі міжнародного права. Він зауважив, що ця робота проводилась за його дорученням і на сьогоднішній день завершено процес тривалої досудової роботи, підготовлено позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі.

Цей позов відбувається в рамках Конвенції щодо протидії фінансування тероризму.

"Це була довга і копітка робота. Було проведено багато сесій та направлена велика кількість нот",  - сказав Президент. Всього в рамках цього позову було проведено 5 засідань і направлено 45 нот.

Друга позиція у нашому позові стосується застосування Конвенції щодо ліквідації усіх форм расової дискримінації, де також було проведено три засідання і подано більше 20 нот.