Смертельна ДТП на "Лівобережній": експерти підтвердили "неосудний стан" Толстошеєва

Висновки повторних експертиз підтвердили попередні результати щодо неосудного стану підозрюваного Толстошеєва під час скоєння ним ДТП у Києві 9 січня 2016 року

Слідчим управлінням ГУ НП у Києві було здійснено досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, інформує прес-служба прокуратури Києва.

Зокрема, як зазначають експерти, на момент дорожньо-транспортної пригоди у Толстошеєва стався "раптовий тимчасовий хворобливий розлад психічної діяльності у вигляді синдрому порушеної свідомості внаслідок генералізованого епілептичного нападу із тоніко-клонічними судомами, що призвело до тимчасової втрати контролю над керованістю автомобіля".

Зазначається, що епілептичний напад у Толстошеєва стався вперше, тобто про можливість його настання останній не міг бути обізнаним. Установлено також, що на момент ДТП Толстошеєв не перебував у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Разом з тим, враховуючи, що через медичні протипоказання Толстошеєв не може бути допущений до керування транспортними засобами, посвідчення водія, видане на його ім’я, анульовано та знищено у законному порядку, а відповідні відомості внесені до Національної автоматизованої інформаційної системи МВС.

Найближчим часом у кримінальному провадженні буде прийнято остаточне рішення.