Компромат на Трампа є необґрунтованим, - екс-радник держсекретаря США

Оприлюднені ЗМІ документи, які нібито містять компромат на обраного президента США Дональда Трампа, - непідтверджені і необґрунтовані

Про це в ефірі програми "Студія Захід з Антоном Борковським" заявив колишній радник держсекретаря США Метью Брайза.

Він прокоментував ситуацію стосовно того, що у США нещодавно було оприлюднено два важливих документи. Це, зокрема, рапорт ФБР, ЦРУ та Агенції Національної безпеки щодо втручання Росії у вибори президента США, тим часом другий документ стосується того, що російські спецслужби мають компромат на обраного президента США Дональда Трампа.

Брайза зазначив, що перша доповідь, яку оприлюднили спецслужби США, "є правдивою настільки, наскільки це взагалі можливо". Він пояснив, що стандарти роботи аналітиків розвідслужб є дуже високими.

Читайте також: Екс-радник держсекретаря США: якщо Трамп такий самий слабкий, як Обама, я хвилююсь за Україну

"Комітет з розвідки дуже ретельно добирає інформацію, перед цим впевнившись, що вона достовірна, і це вони роблять не з метою встановлення справедливості у світі, а тому що всі ці агентства та комітети не хочуть бути недостовірними, перевіряючи й аналізуючи дії найбільш впливової людини в світі. Тому я дійсно вважаю, що ця доповідь достовірна", - наголосив Брайз.

Тим часом, на думку колишнього радника держсекретаря США, так званий компромат на Трампа, оприлюднений американським виданням Buzzfeed, наврядчи є правдивим.

"Нові голослівні заяви щодо компрометуючих матеріалів, пов’язаних з президентом-електом Трампом, непідтверджені і необґрунтовані. Годі сказати, що з тієї інформації є правдою, а що ні. Я дивився виступ новообраного президента під час прес-конференції, - його речник засудив цю доповідь, я також помітив, що навіть New York Times зауважили: "Немає жодних підстав вірити даній доповіді, правдива та інформація чи неправдива, бо ми власне не знаємо, яка є інформація взагалі", - підсумував Брайза.