Адвокати Януковича вимагають допитати Матіоса в справі про держзраду

Захист екс-президента Віктора Януковича вимагає допиту головного військового прокурора Анатолія Матіоса у справі про державну зраду

Передає прес-служба юридичної компанії "АВЕР ЛЕКС".

Про подачу відповідного клопотання до ГПУ заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

Зазначається, що Матіос має бути допитаний як один з колишніх керівних працівників Адміністрації президента часів Януковича.

За словами Сердюка, Головна військова прокуратура звинувачує Януковича як президента України у бездіяльності, яка полягала у нереагуванні упродовж всього 2013 року та по 1 березня 2014 року включно на виклики з боку Російської Федерації. Водночас, сам Матіос в цей період обіймав одну з керівних посад в Адміністрації президента України.

"Тому йому має бути відомо, чи була наявна в Адміністрації президента у 2013 році та в січні-лютому 2014 року інформація про ведення РФ інформаційно-пропагандистської підривної діяльності проти України, як це говориться у тексті повідомлення про підозру, чи доповідалися ці факти президенту Віктору Януковичу, які заходи були вжиті з цього приводу тощо", - сказав Сердюк.

"Через це ми наполягатимемо на допиті Анатолія Матіоса як свідка у справі про державну зраду", - додав адвокат Януковича.