Меру Перемишля заборонили в’їзд до України на 5 років

Мер польського міста Перемишль Роберт Хома потрапив до списку персон нон-ґрата в Україні, йому заборонено в'їзд до країни на 5 років

Про це сам Хома заявив під час прес-конференції у Перемишлі, повідомляє "Zaxid.net".

Таким чином повідомляється, що 17 січня близько 14:00 українські прикордонники не впустили Хому на територію України, коли той намагався відвідати Львів на запрошення генерального консула Польщі.

"Це безпрецедентна подія. Через півгодини очікування мене завернули з кордону і повідомили, що я не можу в’їхати в Україну. Так вирішила Служба безпеки України у листі, виданому 29 грудня минулого року", - наголосив Хома.

Тим часом речник Держприкордонслужби Олег Слободян підтвердив інформацію про зазначену подію та уточнив, що прикордонники зупинили мера на прикордонному пункті пропуску Шегині-Медика. Таким чином, за його словами, представники ДПСУ виконали припис "одного з правоохоронних органів України", а Хомі заборонений в’їзд в Україну на 5 років.

Наразі СБУ не прокоментувала цю інформацію, також залишаються невідомими причини щодо заборони в’їзду мера. Так само їх не знає і сам голова Перемишля.

"Не знаю причин, не знаю приводів і не буду наразі цього коментувати до з’ясування причин заборони в’їзду в Україну", - підсумував Хома.