МЗС передасть суду ООН докази щодо тероризму Росії проти України

Україна збирає докази за позовом щодо притягнення Росії до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації під час агресії проти України, щоб надати їх до Міжнародного суду ООН

Про це заявив міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він навів перелік обвинувачень України проти Росії,зокрема у тому, що за підтримки російської влади було збито малазійський літак MH-17, проводилися обстріли житлових районів Маріуполя, під час чого було вбито 30 осіб, також під обстрілами були і житлові райони Краматорська та інше. Таким чином, за словами Клімкіна, всі ці дії є актами тероризму.

"Ми зараз будемо формалізувати ці докази, зберемо їх і ... найближчим часом будемо подавати всі ці докази до Міжнародного суду ООН", - наголосив Клімкін.

Він додав, що Україна в рамках першої частини позову вимагає невідкладно зупинити постачання зброї і будь-яких інших засобів допомоги збройним формуванням, а також їхнє фінансування.

"Невідкладно повернути контроль України над ділянкою українсько-російського кордону з метою запобігання будь-яких актів тероризму", - підсумував Клімкін.