Низька зарплата у Раді призведе до того, що там будуть лише олігархи, - Чумак

Якщо депутати Верховної Ради матимуть низькі зарплати, це стане причиною того, що в українському парламенті залишаться лише олігархи

Про це в ефірі програми "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV заявив позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

Він відповів на коментар глядачки стосовно того, що народним депутатам не варто підвищувати зарплату, адже їхня робота у Раді не є ефективною, а молоді амбітні люди не можуть пробитися до парламенту, адже усі місця там зайняли олігархи.

Чумак пояснив, що якщо у парламенті буде низька зарплата, або її взагалі не платитимуть, то молоді амбітні люди не прийдуть туди працювати, а вирішать знайти роботу в бізнесі, де зарплата набагато вища.

"І тут ситуація така, що ми можемо наразитися на дуже велику проблему, що у парламенті з низькою зарплатою, або взагалі без зарплати, залишаться тільки мільйонери з мільярдерами, які будуть ухвалювати рішення вигідні для себе, без контроля, без опозиції. А поруч з ними будуть сидіти ще 100 людей-посіпак, які будуть працювати на їхні гроші, вони їм будуть доплачувати, контролювати і ми взагалі втратимо в політиці можливість контролювати владу", - наголосив Чумак.