Стрілянина в Олевську: головний підозрюваний виявився кримінальним авторитетом зі Львівщини

У збройному конфлікті, що стався у ніч на 16 січня в Олевську на Житомирщині, брали участь представники трьох регіонів, а загиблим виявився житель Київщини

Про це заявив на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко, повідомляє "Укрінформ".

"Напередодні біля розважального закладу сталося звичайне непорозуміння, внаслідок чого розв’язалася бійка. Кримінальні елементи з Львівської області, які проживали раніше в Олевську, після вживання алкоголю намагалися безкоштовно пройти до цього нічного закладу, через що сталося непорозуміння з охоронцем, потім підійшов керівник закладу – вони посварилися-побилися", - зазначив начальник ГУ НП в Житомирській області.

Після бійки місцеві та "львівські" хлопці призначили зустріч наступного дня. Але обидні сторони прийшли на неї зі зброєю, тобто були підготовлені. Більшість людей, які брали участь у цьому конфлікті, не з Олевського району, – їхні особи встановлені. Зараз проводяться розшукові дії, тому що це представники трьох регіонів України – Київської, Житомирської, Львівської областей.

За наявними відомостями, нічна сутичка місцевих жителів із групою приїжджих напряму не пов’язана з незаконним видобутком бурштину, - сказав Печененко, інформує прес-служба Нацполіції.

Печененко уточнив, що загиблий був жителем Київської області. За словами Печененка, основний фігурант цього конфлікту – кримінальний авторитет, який мешкає у Львівській області, він і запросив людей із інших регіонів підтримати себе.

Також, за його словами, на місці події правоохоронці вилучили більше ста речових доказів, які направлені на експертизу.