У Росії порушили другу справу проти вчителя, який підтримав Україну

Стосовно колишнього вчителя німецької мови Олександра Бившева, який опублікував в інтернеті свого вірша на підтримку України,порушили нову кримінальну справу

Про це повідомляє російська "Нова газета".

"Сьогодні в 11 ранку в мою квартиру прийшли троє співробітників Центру протидії екстремізму і пред'явили постанову про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 282 КК РФ "Збудження ненависті та ворожнечі". Звинувачення пов'язано з моїм віршем "На незалежність України", який я опублікував 22 лютого 2015 року на своїй сторінці "ВКонтакте". На думку слідчих, вірш є принизливим для російського народу, хоча на мій погляд, він абсолютно невинний", - розповів Бившев.

За його словами, з пред'явлених йому документів відомо, що кримінальна справа була порушена ще 30 вересня 2016 року. Слідчі вилучили у Бившева в якості речових доказів ноутбук і всі носії.

Ця кримінальна справа - не перша для вчителя. У липні 2015 року Кромський районний суд засудив його до шести місяців виправних робіт за вірш "Українським патріотам", в якому він закликав українців боротися за Крим. Також він був позбавлений права займатися педагогічною діяльністю.