Британська розвідка планує залучати дівчаток-підлітків у ролі кіберагентів

Британське розвідувальне агентство Центр урядового зв'язку вважає, що дівчата-підлітки, які проводять багато часу в інтернеті та соцмережах, можуть стати розвідницями майбутнього

Про це повідомляє ВВС.

Так, агентство оголосило конкурс, щоб залучити тінейджерів у сферу кібербезпеки. Дівчатка у віці 13-15 років візьмуть участь у тестах на логіку та кодування, створення мереж і криптографії.

Об'єднавшись в команди, учасниці змагання виконуватимуть завдання в дистанційному режимі на своїх комп'ютерах. З кожним новим етапом складність завдання зростатиме. 10 груп з найвищою кількістю балів запросять до фіналу змагання CyberFirst, який пройде в Лондоні. Їм потрібно буде справитися зі складною кіберзагрозою. Команда-переможниця отримає комп'ютерне обладнання для своєї школи вартістю в 1 000 фунтів, а також індивідуальні призи.

Конкурс є частиною національної стратегії кібербезпеки, яку оголосили в листопаді 2016 року. Вона розрахована на 5 років. Організацією займатиметься Національний центр з кібербезпеки. Наразі жінки в усьому світі, за даними відомства, складають лише 10% від загальної кількості співробітників служб кібербезпеки.