"Захисник" Лещенка з НАЗК має з ним конфлікт інтересів, - Корчак

Голову НАЗК Наталію Корчак дивує позиція члена НАЗК Руслана Рябошапки, який не вважає серйозним корупційним правопорушенням "читання (Сергієм Лещенком) лекцій студентам за 9 тис. грн"

Про це на сторінці у Facebook написала голова НАЗК Наталія Корчак.

Корчак відзначила, що перевірка здійснюється стосовно діяльності не лише одного народного депутата України Лещенка.

"Народний депутат Сергій Лещенко нічим не відрізняється від інших народних депутатів – Олега Ляшка, Антона Геращенка, Максима Єфімова, Євгенія Мураєва, Вадима Рабіновича, Ольги Червакової, щодо яких Нацагентство здійснює перевірки", - повідомила Корчак.

Корчак дивує позиція члена НАЗК, координатора за напрямком моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів, який вважає роботу своїх співробітників помилковою і не бачить підстав вважати, що "кейс із читанням лекцій студентам за 9 тис. грн є дійсно серйозним корупційним правопорушенням, що загрожує інтересам суспільства, а лектор є особою, яка свідомо і грубо порушує закон, за що до неї необхідно застосовувати жорсткі репресивні механізми з боку держав".

"І це при цьому, що свого часу Руслан Рябошапка завчасно написав заяву про відмову від участі у поточній роботі, яка хоча б якимось чином пов’язана з прізвищем Сергія Лещенка… через наявний конфлікт інтересів з ним", - повідомила Корчак.

Вона уточнила, що заява, висловлена в соціальній мережі одним із членів НАЗК, є лише його власною думкою, що не відображає повноту обставин справи.