На Дніпропетровщині безхатченко задушив жінку скотчем за 100 грн

У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, безхатченко задушив пенсіонерку скотчем за 100 грн, мобільний телефон і 40 пачок сигарет

Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області.

Не маючи постійного місця проживання та заробітку, 39-річний чоловік, який 2 тижні тому повернувся з місць позбавлення волі, шукав будь-який спосіб роздобути гроші. Побачивши давно знайому пенсіонерку, підозрюваний кілька разів стежив, коли жінка поверталася з роботи. Наступного разу він очікував її біля під’їзду з цілком сформованою злочинною метою – вбити і пограбувати.

Злочин стався 29 листопада 2016 року. Близько 18:00 66-річна пенсіонерка поверталася додому після роботи. Біля під’їзду на неї вже очікував раніше мало знайомий чоловік – кілька років тому жінка працювала на базарі, а він був її постійним клієнтом. Побачивши свою жертву, зловмисник зайшов у під’їзд та став у тіні. Коли пенсіонерка почала відкривати квартиру, він схопив її та затягнув до приміщення. В кімнаті нападник побив жінку та обмотав їй лице, руки та ноги скотчем, від чого потерпіла, не маючи можливості дихати, померла.

Накинувши на тіло килим, він обшукав квартиру, проте зміг поживитися лише мобільним телефоном, 100 гривнями та 40 пачками цигарок. З награбованим він залишив квартиру.

Наступного дня тіло померлої виявив син, який прийшов до квартири з’ясувати, чому мати не відповідає на дзвінки. Він повідомив про злочин в поліцію і вже в перших числах грудня підозрюваного було затримано.

Йому вручили повідомлення про підозру у злочині, передбаченого п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), та обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою. 17 січня зловмиснику було пред’явлено підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Чоловіку загрожує до 15 років за гратами або довічне позбавлення волі.