Рада хоче спростити реєстрацію безпритульним

Парламентарі ухвалили за основу законопроект №3833, що розширює перелік послуг, які надаватимуться безхатченкам у тергромадах

"За" проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" проголосували 230 нардепів, передає Еспресо.TV.

Законопроектом пропонується удосконалити процедури та умови надання адміністративних послуг, які не мають постійного місця проживання.

Проектом пропонується внести зміни до статті 61 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", передбачивши, що бездомні та інші особи, які не мають постійного місця проживання, реєструються за адресою спеціалізованої установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту, створених відповідно до Закону України "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей".

Законопроектом також передбачено, що подача заяви про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання таких осіб покладається на відповідну спеціалізовану соціальну установу, заклад соціального обслуговування та соціального захисту, де надаються соціальні послуги.

Це дозволить громадянам без певного місця проживання реєструватися не тільки в комунальних установах, в яких вони проживають, а й в інших недержавних установах.