"Київенерго" деяким киянам нарахував по 8 тис. грн за тепло

В одному з будинків Києва, чиїм жителям нарахували по майже 8 тисяч гривень за тепло, несанкціоновано обігрівався підвал, де розташована приватна клініка, а також добудовані жителями балкони і мансарди

Про це повідомляє ПАТ "Київенерго" у facebook.

Зазначається, що працівники компанії 17 та 18 січня провели часткову інспекцію будинку, однак до квартир та підвального приміщення потрапити поки не змогли.Водночас вони виявили серйозні факти порушень правил теплопостачання.

За документами, у будинку на Кирилівській,15 всього 7 споживачів тепла: 6 квартир загальною опалювальною площею 397,8 кв. м та вбудоване (комерційне) приміщення, де розташована приватна клініка опалювальною площею 201,9 кв. м.

"Нарахування за опалення цих шести квартир і приватної клініки здійснюється за одним будинковим лічильником. За вказаний у платіжці період за опалення (з 25 листопада по 30 грудня) будинок спожив 27,27 Гкал", - відзначили у "Київенерго".

"Ми чекаємо дозволу на обстеження підвалу, житлових приміщень і клініки, щоб з’ясувати реальну опалювальну площу цього будинку. Лише після цього зможемо відповісти на питання про те, яким буде перерахунок для мешканців будинку", - зазначають у "Київенерго".