США ввели санкції проти проросійського головного сепаратиста у Боснії і Герцеговині

Міністерство фінансів США в вівторок ввело санкції проти проросійського сепаратиста, лідера Республіки Сербської у складі Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського мінфіну, передає Укрінформ.

Управління з питань контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США внесло сьогодні до списку (санкцій – ред.) Мілорада Додіка, президента Республіки Сербської – одного з двох утворень, що входять до складу Боснії і Герцеговини", - зазначається в документі.

Таке рішення пояснюється тим, що Додік активно чинив перешкоди Спільній рамковій угоді про мир (Дейтонським угодам) від 1995 року, а також домовленостям на Конференції з виконання Мирної угоди, що відбулася в Лондоні того ж року.

"Через перешкоджання Дейтонським угодам Мілорад Додік є серйозною загрозою суверенітету й територіальній цілісності Боснії і Герцеговини",- заявив з цього приводу в.о. директора OFAC Джон Сміт.

За його словами, введення санкцій "підкреслює прихильність США виконанню Дейтонських угод та підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на продовження європейської інтеграції країни".