У Раді закликали СБУ перевірити Тимошенко щодо фактів державної зради

Народний депутат фракції БПП Олег Барна закликав уряд і СБУ перевірити дії Юлії Тимошенко при підписанні газових контрактів у 2009 році на предмет ознак державної зради

Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Закликаю Юлію Тимошенко публічно взяти на себе відповідальність за катастрофічні наслідки газового контракту, який був підписаний нею в січні 2009 року у Москві. Звертаюся до СБУ з вимогою дати оцінку діям прем’єр-міністра Тимошенко у газовій сфері щодо наявності в них ознак державної зради. Прошу уряд визначити розмір шкоди, що завдав державі контракт Тимошенко-Путіна", - заявив Барна.

Нардеп наголосив, що цим контрактом передбачено правило "бери або плати", через яке російська компанія "Газпром" вимагатиме в Стокгольмському арбітражі стягнення з НАК "Нафтогаз-Україна" $5,3 млрд за недобір російського газу у 2016 році.

"Дія контракту, який не можна розірвати, розрахована на 10 років. У разі об’єднання позовів "Газпрому" загальна сума претензій до України виросте до $37 млрд. Це – половина вартості самої компанії "Газпром", - додав Барна.