Зникнення MH370: для відновлення пошуків необхідні нові технології

У майбутньому завдяки більш ретельному аналізу даних або появі нової технології, поліпшення обладнання, в пошуковій операції зниклого рейсу MH370 може бути прорив

Про це заявив міністр транспорту Австралії Даррен Честер, передає BBC.

Міністр заявив, що пошук рейсу MH370 можуть відновити у майбутньому, якщо з'являться "нові достовірні докази".

"Я не виключаю майбутній підводний пошук на будь-якій ділянці", - сказав пан Честер журналістам у Мельбурні. Він також підкреслив, що на операції "не поставлять хрест".

За словами Честера, аналіз супутникових знімків і уламків літака в океані продовжать у лютому. Австралія, зі свого боку, допоможе Малайзії, якщо виникатиме потреба, в тому числі проводитиме експертизу інших фрагментів літака, які можуть знайти.

"Ми повинні розуміти обмежену кількість фактичних даних наших фахівців у цій справі справу... Це все, чим наука і технічна діяльність могла допомогти у досягненні результатів пошуку", - зазначив Честер.

У доповіді, яке опублікувало австралійське Бюро безпеки на транспорті (ATSB), повідомляється, що літак імовірніше зник, на 25 тисяч квадратних кілометрів на північ від поточного місця пошуку.

"У майбутньому завдяки більш ретельному аналізу даних або появі нової технології, поліпшенню обладнання, у нас може бути прорив", - виразив надію Честер.

Родичі загиблих у вівторок критикували рішення припинити пошук і вважають його "безвідповідальним".