Мінспорту нагородить чемпіона Анікєєва, дискваліфікованого через вишиванку

Враховуючи видатні спортивні досягнення, патріотизм та міцну громадянську позицію, Мінмолоді та спорту ініціюватиме нагородження чемпіона світу з шашок Юрія Анікєєва державною нагородою

Про це повідомляє прес-служба Мінмолоді і спорту.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов вважає, що рішення російського правління Міжнародної федерації шашок (IDF) про повторну дискваліфікацію чемпіона світу українця Юрія Анікєєва - тепер уже на 3 роки – викликає огиду.

"Я пишаюся тим, що Юрій Анікєєв, не дивлячись на різноманітні конформістські пропозиції, які надходили від російського керівництва IDF – не прогнувся, не зламався, не відмовився від своїх поглядів та особистого права вдягати на змагання національний український одяг, одним з невід’ємних елементів якого є наша вишиванка”, - акцентував Жданов.

Враховуючи видатні спортивні досягнення, велику патріотичну свідомість та міцну громадянську позицію, Міністерство молоді та спорту ініціюватиме нагородження Анікєєва високою державною нагородою.

Жданов також закликав усіх небайдужих, патріотичних людей, представників бізнесу, меценатів, юристів - надати Юрію Анікєєву фінансову та юридичну допомогу.

За словами міністра, ця допомога потрібна нашому спортсмену на час дискваліфікації, а також для відстоювання своїх прав у Міжнародному спортивному арбітражному суді в Лозанні. Подача та супровід позову потребує достатньо великих коштів, не менше 50 тисяч євро, яких у спортсмена та профільної федерації немає. 

Жданов запропонував усім, хто хоче надати необхідну допомогу видатному українському гросмейстеру, контактувати з Федерацією шашок України, яка згодом опублікує відповідні реквізити.