На Рівненщині молодик, який прикинувся ксьондзом, навколішки молився за 83-річну бабусю, а потім украв у неї 50 тис.

На Рівненщині 83-річну жительку Корця обікрав 33-річний молодик, який прикинувся ксьондзом

Про це повідомляють у Нацполіції.

13 грудня 2016 року кореччанка, яка проживає в будинку одна, близько 17:00 зустрічала на порозі гостя. Чемний, пристойно одягнений та представницький з виду чоловік завів мову із господинею польською та повідомив про свою важливу "місію" — його делегували польські віряни за благословення настоятеля місцевого костелу, аби передати їй $100 допомоги.

Розчулена увагою та толерантністю жінка навіть і не заперечувала, коли той повідомив, що не має коштів на пальне для авто, тому за 400 грн, якби йому дала господиня, був би безмежно вдячний. Отримавши гроші та ставши навколішки, почав бити поклони за її здоров’я. Тільки от після цієї подяки, коли запримітив схованку, попросив чаю або кави. Господиня заходилася на кухні готувати напій, а "ксьондз" тим часом викрав із тумбочки 26 тис. грн та $890.

Працівники карного розшуку Корецького відділення поліції вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 33-річний житель Новоград-Волинського. Попри кримінальний досвід, чоловік володіє німецькою та польською мовами, має вищу освіту, однак уже побував у місцях позбавлення волі за шахрайство. Запевняє, що злочини визрівали спонтанно, поверне потерпілим усі кошти, адже працює оператором на будівельній фірмі і отримує достойну зарплатню.

З’ясувалося, що його батько колись працював у костелі Корця. Туди і він навідувався час від часу, придивляючись та ненароком цікавлячись прихожанами. У райцентрі, крім 83-річної жінки, його жертвою стала ще одна місцева жителька. "Ксьондз", увійшовши в довіру до 79-річної пенсіонерки, під приводом обміну валюти заволодів у жовтні минулоріч 3,1 тис. грн.

За фактами крадіжки та шахрайства тривають досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за частиною 1 статей 185, 190 Кримінального кодексу України.

Натомість потерпіла 83-річна жителька Корця застерігає інших в жодному разі не довіряти будь-яким незнайомцям, бо будучи обізнаною у можливих аферах, сама не очікувала, що потрапить на гачок афериста, позбувшись грошей, які відкладала роками.