Зсунуло на 10 метрів. Оприлюднено фото і відео накритого лавиною готелю в Італії

Рятувальники почали витягувати тіла загиблих в готелі Rigopiano, на який в ніч на 19 січня зійшла лавина в гірськолижному містечку Фаріндола в італійському регіоні Абруццо

Про це повідомляє The Local.

За попередніми даними, в готелі знаходилися близько 30 осіб, двоє з них діти шести і восьми років.

Лавина зійшла в ніч на четвер в результаті кількох землетрусів, які в середу сталися у центральній Італії. Рятувальники всю ніч розчищали шлях, і тільки вранці дісталися готелю на лижах.

Пізніше ще одну групу рятувальників доставили на місце вертольотом. Рятувальники повідомили, що всередині будівлі не було жодних ознак життя.

Машини швидкої допомоги залишаються заблокованими двометровим шаром снігу за 9 кілометрів від готелю.

Губернатор провінції Пескара Антоніо Ді Марко повідомив, що дві людини були знайдені живими. У момент сходження лавини вони були ззовні і встигли сховатися в автомобілі.

"Ми поки не знаємо, скільки людей пропали безвісти або загинули. Очевидно, що будівля опинилася прямо на шляху лавини, тому що її зсунуло на 10 метрів", - сказав він.

Водночас італійське інформагентство ANSA повідомляє, що готель частково зруйнований і завалений снігом. Деякі люди змогли вибратися через зруйновану стіну. Зниклими безвісти вважаються 30 осіб.

Лавина спустилася лісистим схилом і поховала під собою автомобілі, худобу і частину готелю.

За словами свідків, для цієї області лавина була неймовірної сили.

Товщина снігу сягає двох метрів.

 

 

Фото: ANSA