У столичному театрі балетмейстер змушувала артистів до нелегальних гастролів

Київська місцева прокуратура розслідує розкрадання бюджетних коштів та службового підроблення у Муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Зазначається, що з березня 2012 року по листопад 2015 головний балетмейстер театру, зловживаючи службовим становищем та діючи всупереч інтересам служби, змушувала артистів балету брати участь у нелегальних закордонних гастролях без укладання відповідних договорів з театром і самими артистами".

При цьому під загрозою звільнення і непотрапляння в склади постановочних груп та виконавців, артисти були змушені оформляти відпустки без збереження заробітної плати. Також безоплатно під час зарубіжних гастролей використовувалися декорації, костюми і реквізит, які є комунальною власністю.

Загалом діями керівництва театру артистам і бюджету Києва завдано збитків на суму понад 1 млн грн. За результатами розслідування хореографу театру повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 173 КК України (грубе порушення угоди про працю) і ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення) КК України. Підозрювану відсторонили від посади.