В Україні за рік стало у 1,5 раза більше небанківських обмінників

Національний банк у минулому році видав генеральні ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій 17 небанківським фінансовим установам

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

У 2015 році такі ліцензії отримали 11 небанківських фінансових установ.

"Національний банк зацікавлений у розвитку легального ринку валютно-обмінних операцій, одночасно посилюючи контроль за діяльністю його учасників", - зазначив начальник Управління реєстрації та ліцензування Олександр Бевз.

За його словами, перед наданням ліцензії Нацбанк перевіряє структуру власності заявників, фінансовий стан та джерела походження коштів для формування капіталу компанії, яка має намір здійснювати діяльність з обміну валют.

"Наше завдання - створити умови для функціонування прозорого, цивілізованого та конкурентного готівкового валютного ринку. У 2017 році ми плануємо продовжити удосконалення ліцензійних умов для здійснення обміну валют та посилити контроль за ліцензіатами, що вже отримали відповідні дозволи", - зазначив Бевз.

Усього станом на 1 січня генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 30 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв’язку "Укрпошта".

Небанківські фінансові установи мають 3,205 тисяч структурних підрозділів, що на 53% більше, ніж на початок 2016 року.