Автопілот Tesla визнали непричетним до загибелі водія

Національне управління з безпеки руху на трасах США опублікувало результати розслідування автокатастрофи Tesla Model S в травні 2016 року, в якій загинув водій

Слідчі дійшли висновку, що автопілот Tesla працював нормально і не міг стати причиною катастрофи, інформує прес-служба управління.

Система автоматичного гальмування електромобіля, як сказано в звіті, передбачена передусім для відвертання зіткнень по ходу руху. Вона не могла вплинути на ситуацію, коли перед Tesla несподівано виявилася вантажівка, що виїхала з прилеглої дороги.

Окрім цього автопілот Tesla не розрахований на повноцінне управління автомобілем і вимагає постійного контролю з боку водія. Як відмітили в управлінні, після аварії Tesla додала ще одну систему підстраховування. Тепер машина стежить, щоб водій тримав руки на кермі, а якщо він навіть після попередження не бере кермо, то автопілот відключається до кінця поїздки.

Розслідування також показало, що після появи в машинах Tesla режиму автоматичного підрулення, коли автомобіль сам "тримає" смугу, кількість аварій знизилася на 40%.