Інавгурація Трампа: тисячі американців вийшли на акцію протесту

У Нью-Йорку напередодні інавгурації обраного президента США Дональда Трампа відбулася багатотисячна акція протесту

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що у Нью-Йорку ввечері за місцевим часом у четвер, 19 січня, напередодні інавгурації Трампа, відбулася багатотисячна акція протесту. Серед інших, у ній взяли участь американські зірки і відомі політики, включаючи мера Нью-Йорка Білла де Блазіо, акторів Роберта Де Ніро, Алека Болдуїна, акторку Джуліанну Мур, режисера Майкла Мура і багатьох інших.

За словами Джастіна Кребса, одного з організаторів, він не очікує, що їм вдасться змінити мислення Трампа, однак він сподівається підбадьорити людей, які роздратовані майбутнім правлінням Трампа. "Ми посилаємо сигнал містеру Трампу і всій країні, що ми виступаємо за рівність, громадянські права, громадянські свободи і захист навколишнього середовища", - зазначив організатор.

 Протести очікуються і у Вашингтоні під час самої інавгурації.

Як повідомляє "112 Україна", у  Вашингтоні радикально налаштовані люди перевертають сміттєві баки, б'ють вітрини. Поліція намагається придушити протест. Проходять затримання, застосовуються спецзасоби.

Також охоронці закрили один вхід на парад, де зібралися активісти руху "Black lives matter". Протестувальники скандували "F*** Trump" і взялися за руки, не пропускаючи людей.