Омелян про Балчуна: Ми отримали примхливого шоумена

З призначенням головою правління "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна уряд отримав примхливого шоумена, а не акулу з РКР Карго

Про це на сторінці у Facebook написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Так, на номінаційному комітеті я голосував проти Балчуна. Я не вірив, що людина, яка покинула роботу заради музики, готова повернутися повноцінно у виснажливий світ бізнесу. Але, я був один проти всіх, і для мене принципи незалежного обрання були важливіші за власне передчуття. На жаль, я не помилився і впродовж першого місяця переконався, що ми отримали примхливого шоумена, а не акулу з РКР Карго", - написав Омелян.

Він відзначив, що з часу призначення Балчуна тривають "постійні суперечки, бажання замість роботи займатися концертами і політичними домовленостями, готовність бути ширмою, а не менеджером змін, дивні кадрові призначення, промови і презентації, які не мали нічого спільного з дійсністю".

"І великий піар, який відомо хто оплачував", - наголосив міністр.

Омелян відзначив, що коли йому це набридло, він звернувся до керівництва держави з проханням провести засідання усіх причетних сторін, щоб заслухати реальний стан речей на УЗ.

"Звертався неодноразово усно, потім письмово. Як підсумок, спершу Кабмін фактично паралізував роботу Наглядової ради. Далі - держсекретар для приборкання норовливого Омеляна. А 18 січня Мінекономрозвитку в стилі легкого анбандлінгу Укртрансгазу'2016 вніс пропозицію змінити статут і перепідпорядкувати УЗ собі", - заявив міністр.