Омелян розкритикував рішення Кабміну про передачу "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури Володимир Омелян висловлював голові уряду Володимиру Гройсману своє занепокоєння ініціативою МЕРТ щодо зміни статуту і перепідпорядкування "Укрзалізниці"

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

"Прийняття цього рішення (зміна статуту і передача "Укрзалізниці", - ред.) спричинить погіршення координації розвитку залізничної галузі, блокування виконання стратегічних завдань щодо реформування та розвитку залізничної галузі та ставить під сумнів стабільність роботи транспортної галузі в цілому", - писав Омелян у листі до Гройсмана.

Після прийняття рішення Кабміну про передачу "Укрзалізниці" МЕРТ, міністр інфраструктури заявив, що "те, що відбувається зараз - це не перехід УЗ від контролю однієї партії до іншої".

"Це питання реформи - бути їй чи ні", - наголосив Омелян.

Він додав, що в "Укрзалізниці", "Укрпошти", АМПУ не має іншого варіанту, а ніж корпоратизація.

"Незалежне сильне Правління, така ж Наглядова Рада. А держава лише забезпечує прозорий механізм їх роботи", - зауважив міністр.

Незважаючи на критику, Омелян вірить, що "Мінекономрозвитку якнайшвидше завершить довготривалу роботу над усіма підзаконними актами щодо корпоратизації".

"Саме МЕРТ повинен відповідати за роботу 10 чи 20 корпоратизованих компаній, які залишаться державними. Але, не зараз, коли в цього відомства відсутні для цього знання і вміння, а присутнє лише велике бажання. Експеримент з неформальними впливами над УЗ вже дуже дорого обійшовся державі", - наголосив міністр.

Він відзначив, що те, що відбувається останнім часом, все більше віддаляє нас від Майдану.