Під час купання на Водохреща рятувальники надали допомогу 3 українцям

Святкування 19 січня одного з важливих релігійних свят Водохреща не обійшлося без надзвичайних подій на водоймах

Було зафіксовано 3 випадки надання допомоги громадянам, повідомляє ДСНС.

Так, ввечері 19 січня до рятувальників надійшло повідомлення про те, що під час купання в ополонці на Полтавському міському пляжі №1, 58-річний чоловік втратив свідомість та почав тонути. На допомогу потопаючому одразу кинулися бійці 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які саме чергували на цьому пляжі. Рятувальники винесли потерпілого на берег та доставили його до автомобіля медичної допомоги. Чоловіка з попереднім діагнозом - загальне переохолодження, було доставлено в міську лікарню Полтави.

Читайте такожХто з відомих українців стрибнув в ополонку на Водохреща

У Черкасах у 80-річної жінки після занурення у воду погіршилося самопочуття і вона втратила свідомість. Рятувальники та курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля поклали її на спеціальні ноші та віднесли до намету, де жінку терміново оглянули медичні працівники та госпіталізували до лікарні.

У Дніпрі близько 11:00 на Воронцовському пляжі співробітники аварійно-рятувальної частини на водних об’єктах ГУ ДСНС області залучались для допомоги 36-річному чоловіку. Під час пірнання в ополонку він відчув біль в нозі. Рятувальники та волонтери загону швидкого реагування Червоного Хреста на ношах доставили чоловіка до карети швидкої медичної допомоги.

"Інших надзвичайних подій на водоймах країни не зафіксовано", - підсумовують у ДСНС.