Спецслужби США перевіряють зв'язок Манафорта з Росією, - NYT

Спецслужби США мають намір відстежити зв'язки соратників обраного президента США Дональда Трампа з Росією

Зміст

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела.

За інформацією видання, вони аналізують перехоплені переговори і фінансові операції. Зокрема, розслідування ведеться щодо колишнього глави передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта.

Як зазначає видання, розслідування сфокусовано на ділових відносинах з Росією, що зв'язують колишніх і діючих радників обраного президента. За словами одного з джерел, Манафорт працював з Україною і Росією. Деякі з його контактів були під наглядом Агентства національної безпеки через підозри у зв'язках з ФСБ, додав він.

Розслідування також ведеться щодо двох інших соратників Трампа - Картера Пейджа, бізнесмена і колишнього радника обраного президента з питань зовнішньої політики під час кампанії, і Роджера Стоуна, співробітника апарату Республіканської партії.

Як відзначає NYT, залишається невідомим, хто з російських чиновників фігурує в розслідуванні і які саме переговори привернули увагу спецслужб.

"Нам абсолютно не відомо про таке розслідування і навіть про підстави для його проведення", - заявив представник перехідного штабу Трампа Хоуп Хікс.

Манафорт назвав припущення про свій зв'язок з російською владою "брудними трюками Демократичної партії і повною фальшивкою".