Стенфорд запускає програму для українців зі стипендією $70 тис.

Один з найвідоміших університетів світу американський Стенфорд оголосив про спеціальну програму для українців - The Ukrainian Emerging Leaders Program

Про це повідомляє ain.ua.

Ініціаторами програми є Центр демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету (CDDRL).

Заявки на участь в програмі приймаються до 15 лютого цього року, про результати університет оголосить вже в квітні 2017. З усіх кандидатів університет відбере трьох учасників. Вони поїдуть в Кремнієву Долину на 10-місячний курс навчання вже у вересні цього року.

Кожному з учасників платитимуть стипендію $70 тис. Крім того, університет покриває витрати на приїзд та проживання. Спонсорами програми стали Western NIS Enterprise Fund, Святослав Вакарчук та Томаш Фіала.

В рамках програми стипендіати зможуть вибирати будь-які курси, самі зможуть конструювати програму навчання, будуть знайомитися і працювати з іншими організаціями по всьому кампусу університету і у всій Долині, розвивати власні проекти.

Програма націлена, насамперед, на реформаторів, політиків, юристів, підприємців та творців соціальних проектів, лідерів громадських організацій. Кандидати повинні відповідати шести критеріям:

  1. Українське громадянство і плани повернутися в Україну після закінчення програми.
  2. Вік не молодше 28 років.
  3. Видатні досягнення в областях демократії, розвитку та верховенства права.
  4. Не менше 5 років досвіду роботи.
  5. Не підходять кандидати, які фултайм навчаються в інших вузах.
  6. Робочий рівень англійської.

Програма з'явилася завдяки ідеї стипендіатів програми JSK Fellowship Олександра і Катерини Акименко. Навчаючись в Стенфорді, вони помітили, що тут навчається досить мало українців і захотіли якось вплинути на цю ситуацію. 

Докладніше про програму можна прочитати на сайті, а також - в спеціальному гайді для учасників.

The Ukrainian Emerging Leaders Program - пілотний проект. Якщо він стане успішним, програма запрацює на постійній основі.