Трамп призначив главу Пентагону

Президент США Дональд Трамп, який щойно приступив до виконання обов'язків, призначив Джеймса Маттіса главою Пентагону

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Генерал Маттіс - це наше перше затверджене призначення", - підкреслив новий президент США, коли ставив підпис під документом.

Джеймс Маттіс - колишній чотиризірковий генерал морської піхоти, який у минулому обіймав низку високих позицій. Він пішов зі служби в 2013 році з посади командувача Центрального командування США.

Слухання щодо його призначення в Сенаті пройшли без особливих заперечень. Маттіс отримав переважну підтримку як серед республіканців, так і демократів. Зате єдиною складністю, яка могла перешкодити його призначенню, було законодавство, яке забороняє особам, які останні сім років перебували на військовій службі, бути призначеними на чолі Пентагону. Для того, щоб залагодити це питання, обидві палати Конгресу США проголосували за введення виключення для Маттіса.

Маттіс на слуханнях у Комітеті з питань збройних сил Сенату США назвав Путіна "ворогом США" в ключових сферах і виступив на підтримку України. Він також підтвердив необхідність продовження Європейської ініціативи гарантування безпеки. На неї в бюджеті Пентагону в 2017 році виділено $ 3,4 млрд з метою реагування на поведінку Росії в Європі.