У Запоріжжі чоловік помер від малярії, яку привезли з Африки

У грудні серед жителів Запоріжжя було зареєстровано два випадки інфікування привізною тропічною малярією, одна людина померла

Про це інформує Forpost.

41-річний працівник підприємства "Мотор Січ" повернувся разом з 4 колегами з Судану, де перебував у відрядженні останні декілька місяців.

4 січня чоловік відчув погіршення здоров'я і викликав "швидку". Медики поставили діагноз ГРВІ і призначили лікування. При цьому запорожець уточнив, що повернувся з екзотичної країни, але ніяких додаткових аналізів ніхто не провів.

Діагноз підтвердили і в клініці "Мотор Січі", куди заводчанин звернувся після того, як не відчув полегшення.

І тільки за тиждень, коли закінчилися усі свята і відкрилася лабораторія по забору крові, лікарі нарешті узяли аналіз і виявили малярію. Пацієнта вже в критичному стані доставили в інфекційну лікарню.

Врятувати чоловіка не вдалося. У запорожця залишилися дружина і двоє дітей. Молодшій дочці виповниться у березні всього три роки.

Сім'я чоловіка, що помер від малярії, винить за халатність лікарів і збирається подавати до суду.

Стан ще одного колеги померлого - критичний. В даний момент він знаходиться в реанімації і навіть якщо одужає, то ризикує залишитися інвалідом. Інші троє хворих чоловіків почувають себе краще.

У Запорізькій ОДА вважають, що ситуація з захворюванням малярією знаходиться під контролем.

"Враховуючи відсутність умов для передачі тропічної малярії у нашому регіоні, загрози її поширення серед населення Запорізької області немає", - повідомили у прес-службі Запорізької обласної державної адміністрації.